Strateška dokumenta

 

Publikacije

 

Korisni linkovi

Poziv na javnu raspravu

„Unapređenje kapaciteta jedinica lokalne samouprave, organizacija civilnog društva i privrednih subjekata za sprovođenje evropskih standarda u oblasti životne sredine“

Javna rasprava povodom predstavljanja novog predloga za praktičnu politiku Istraživačkog foruma Evropskog pokreta u Srbiji, pod nazivom „Unapređenje kapaciteta jedinica lokalne samouprave, organizacija civilnog društva i privrednih subjekata za sprovođenje evropskih standarda u oblasti životne sredine“ biće održana u ponedeljak, 26. novembra 2012. godine u prostorijama Evropskog pokreta u Srbiji (Beograd, Kralja Milana 31/II), sa početkom u 12 časova.

Na skupu će govoriti: Mirko Grubišić, pomoćnik ministarke Ministarstva energetike, razvoja i zaštite životne sredine, Ljubinka Kaluđerović, savetnica za oblast zaštite životne sredine Stalne konferencije gradova i opština, Ivana Ćirković, direktorka Kancelarije za saradnju sa civilnim društvom (tbc), Dragoljub Todić, istraživač Instituta za međunarodnu politiku i privredu i Vladimir Pavićević, predsednik Istraživačkog foruma. Skupu će, osim članova i članica Istraživačkog foruma, prisustvovati i predstavnici državnih institucija, organizacija civilnog društva, relevantnih privrednih subjekata, medija, akademske i zainteresovane javnosti.

Diskusija će biti posvećena razmatranju rezultata i najznačajnijih zaključaka istraživanja kapaciteta jedinica lokalnih samouprava, organizacija civilnog društva i privrednih subjekata i njihovu ulogu u sistemu zaštite životne sredine.

Na osnovu ovog istraživanja, u radu su predstavljene i preporuke za unapređenje kapaciteta jedinica lokalne samouprave, organizacija civilnog društva i privrednih subjekata, među kojima je i promena procedure pripreme i donošenja propisa u oblasti životne sredine, redefinisanje postojećeg sistema finansiranja, kao i preduzimanje potrebnih mera radi boljeg upoznavanja predstavnika jedinica lokalne samouprave i organizacija civilnog društva sa politikom i propisima EU u oblasti životne sredine, naročito onih propisa gde su jedinicama lokalne samouprave povereni poslovi na njihovom sprovođenju.

Osim predloga za praktičnu politiku „Unapređenje kapaciteta jedinica lokalne samouprave, organizacija civilnog društva i privrednih subjekata za sprovođenje evropskih standarda u oblasti životne sredine“, na skupu će biti predstavljena i istoimena publikacija. Oba rada su nastala u okviru projekta „Znam kako da delujem“ koji, uz podršku ambasade Kraljevine Norveške, implementiraju Evropski pokret u Srbiji, Beogradska otvorena škola, Protecta i UNCOOP.

Zainteresovani predstavnici organizacija civilnog društva svoje prijave za učešće u javnoj raspravi mogu poslati na i-mejl: jelena.ribac@emins.org ili putem telefona 011 3640 174.

Komentari

Nema komentara na ovaj članak. Zašto ne biste bili prvi i dodali svoj komentar pomoću forme dole.

Ostavite komentar

Komentarisanje je dozvoljeno samo registrovanim korisnicima. Registrujte se ili se prijavite odmah, da biste ostavili komentar.