Strateška dokumenta

 

Publikacije

 

Korisni linkovi

Održana konferencija o međusektorskom dijalogu u regionu Zapadnog Balkana i Turske

Konferencija "Uhvatiti korak sa procesima važnim za civilno društvo u BiH i regionu Zapadnog Balkana i Turske – Otvoreni forum za međusektorski dijalog“ održana je 11-12. decembra 2012. u Sarajevu u organizaciji TACSO projekta u Bosni i Hercegovini. Delegaciju Srbije su činili Mirjana Lazović (Kancelarija za evropske integracije), Slobodan Krstović (SEKO za konkurentnost) i Ivana Ponjavić (SEKO za reformu državne uprave).

Konferencija je organizovana u tri tematska bloka:

  • Strategija za podsticajno okruženje za razvoj civilnog društva (iskustva iz regiona: Republika Hrvatska, BJR Makedonija, Republika Crna Gora – proces izrade i implementacije strategije)
  • Sektorski konsultativni mehanizmi u programiranju IPA pomoći (iskustva iz Republike Srbije; predlozi sektora za pilot aktivnosti podrške od TACSO BiH)
  • Prezentacija preliminarnih nalaza izveštaja koje radi TACSO BiH u vezi sa finansijskim izveštavanjem organizacija civilnog društva za 2011, izdvajanja sredstava institucija vlasti prema civilnom društvu za 2011. i pitanja obezbeđivanja finansijskog doprinosa organizacija civilnog društva u projektima koje finansira EU.

Konferenciji je prisustvovalo oko 120 učesnika, predstavnika vlasti sa državnog i entitetskog nivoa, OCD i donatora. Rezultate konferencije članovi TACSO BH LAG su ocenili važnim i konkretnim inputima za nastavak procesa od značaja za dalji razvoj civilnog društva u BiH.

Komentari

Nema komentara na ovaj članak. Zašto ne biste bili prvi i dodali svoj komentar pomoću forme dole.

Ostavite komentar

Komentarisanje je dozvoljeno samo registrovanim korisnicima. Registrujte se ili se prijavite odmah, da biste ostavili komentar.