Strateška dokumenta

 

Publikacije

 

Korisni linkovi

Obuka o smernicama za sprovođenje sektorskog pristupa

Obuka o smernicama za sprovođenje sektorskog pristupa održana je 14. februara 2013. godine u prisustvu predstavnika Direktorata za proširenje i Delegacije EU u Srbiji. Obuci je prisustvovalo oko 60 predstavnika resornih ministarstava i Kancelarije za evropske integracije.

Obuka je organizovan sa ciljem da se predstavnicima domaćih nadležnih institucija omogući sticanje znanja neophodnih za planiranje i programiranje IPA 2 u okviru nove finansijske perspektive EU 2014-2020.

Obuka je posebno obuhvatila sledeće: kako započeti sa pripremama za planiranje i programiranje IPA 2 bez standardnih obrazaca, donatorsku koordinaciju, budžetsku podršku i osnovne principe definicije i odabira sektora, ciljeva i indikatora, ulogu zainteresovanih strana, mogućnosti i posledice višegodišnjih programa, podršku sektoru naspram podrške projektima, realokaciju sredstava i DIS strukture.

Komentari

 
Od: zoranprotic
Dodato: 24/03/2013
ddddddd

Ostavite komentar

Komentarisanje je dozvoljeno samo registrovanim korisnicima. Registrujte se ili se prijavite odmah, da biste ostavili komentar.