Strateška dokumenta

 

Publikacije

 

Korisni linkovi

Okrugli sto „Učešće OCD u kreiranju politika poljoprivrede i ruralnog razvoja“

Okrugli sto „Učešće OCD u kreiranju politika poljoprivrede i ruralnog razvoja i korišćenje EU sredstava za projekte ruralnog razvoja“

Tim za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva (SIPRU), u saradnji sa Kancelarijom za saradnju sa civilnim društvom i Kancelarijom za evropske integracije, organizovao je 2.4.2013. u Palati Srbija okrugli sto posvećen mogućnostima učešća organizacija civilnog društva u oblasti kreiranja i praćenja politika poljoprivrede i ruralnog razvoja.

Na skupu su predstavljeni rezultati studije „Budućnost sela u Srbiji“, koja je nastala u okviru šire inicijative sprovođenja analiza uticaja javnih politika koju sprovodi SIPRU. Cilj ovog procesa je da se promoviše i podstakne izrada i primena politika koje će doprineti smanjenju siromaštva, povećanju socijalne uključenosti i kvaliteta života građana Srbije.

Svoja iskustva u podsticanju ruralnog razvoja i podršci ruralnim zajednicama predstavila je i gošća iz Hrvatske nevladine organizacija ODRAZ koja okuplja stručnjake iz oblasti održivog razvoja i ujedno je jedna od osnivača Hrvatske mreže OCD za ruralni razvoj.

Komentari

Nema komentara na ovaj članak. Zašto ne biste bili prvi i dodali svoj komentar pomoću forme dole.

Ostavite komentar

Komentarisanje je dozvoljeno samo registrovanim korisnicima. Registrujte se ili se prijavite odmah, da biste ostavili komentar.