Strateška dokumenta

 

Publikacije

 

Korisni linkovi

Okrugli sto „Učešće OCD u kreiranju politika poljoprivrede i ruralnog razvoja“

Okrugli sto „Učešće OCD u kreiranju politika poljoprivrede i ruralnog razvoja i korišćenje EU sredstava za projekte ruralnog razvoja“

Tim za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva (SIPRU), u saradnji sa Kancelarijom za saradnju sa civilnim društvom i Kancelarijom za evropske integracije, organizovao je 2.4.2013. u Palati Srbija okrugli sto posvećen mogućnostima učešća organizacija civilnog društva u oblasti kreiranja i praćenja politika poljoprivrede i ruralnog razvoja.

Na skupu su predstavljeni rezultati studije „Budućnost sela u Srbiji“, koja je nastala u okviru šire inicijative sprovođenja analiza uticaja javnih politika koju sprovodi SIPRU. Cilj ovog procesa je da se promoviše i podstakne izrada i primena politika koje će doprineti smanjenju siromaštva, povećanju socijalne uključenosti i kvaliteta života građana Srbije.

Svoja iskustva u podsticanju ruralnog razvoja i podršci ruralnim zajednicama predstavila je i gošća iz Hrvatske nevladine organizacija ODRAZ koja okuplja stručnjake iz oblasti održivog razvoja i ujedno je jedna od osnivača Hrvatske mreže OCD za ruralni razvoj.

Comments

No comments on this article. Why not be the first and add your own comment using the form below.

Leave comment

Commenting is restricted to registered users. Register or login now to add a comment.