Strateška dokumenta

 

Publikacije

 

Korisni linkovi

Poziv na konferenciju

Kancelarija Vlade Republike Srbije za saradnju sa civilnim društvom vas poziva na konferenciju Uvod u proces pregovora o pristupanju Evropskoj uniji – pregovaračka poglavlja 23 i 24, koja će biti održana u petak 5. jula 2013. godine u hotelu Metropol, sala Nikola Tesla. Dnevni red skupa možete preuzeti ovde.

Pregovaračka poglavlja 23 i 24, koja se odnose na pravosuđe i osnovna prava, kao i pravdu, slobodu i bezbednost, imaju posebnu važnost u procesu pregovora o pristupanju EU, imajući u vidu da su to poglavlja koja će biti prva otvorena u ovom procesu i poslednja zatvorena. Stoga će na ovu temu govoriti čelni ljudi državnih institucija koje će učestvovati u pregovorima po ovim poglavljima, predstavnici hrvatskog civilnog sektora koji će preneti svoja iskustva iz procesa pregovora - sa naglaskom na monitoring ovog procesa, kao i predstavnici organizacija civilnog društva iz Srbije koji će predstaviti svoje viđenje mogućih modela učešća OCD u procesu pregovaranja sa Evropskom unijom.

Molimo vas da imena predstavnika vaše organizacije koji će učestvovati na skupu dostavite na djordje.popovic@civilnodrustvo.gov.rs najkasnije do 2. jula 2013. godine.

Kancelarija za saradnju sa civilnim društvom će pokriti troškove prevoza za predstavnike organizacija koji dolaze van Beograda u iznosu povratne autobuske karte. Stoga vas molimo da sa sobom ponesete autobusku kartu ili potvrdu o cenu ove karte koju možete dobiti na autobuskoj stanici, ukoliko dolazite drugim sredstvima prevoza.

Napominjemo da je poziv upućen za SEKO Vladavina prava i SEKO Civilno društvo, mediji i kultura.

Kancelarija Vlade Republike Srbije za saradnju sa civilnim društvom

Comments

No comments on this article. Why not be the first and add your own comment using the form below.

Leave comment

Commenting is restricted to registered users. Register or login now to add a comment.