Strateška dokumenta

 

Publikacije

 

Korisni linkovi

TACSO projekat trajaće još četiri godine

Sarajevo, 14. avgust, 2013. - Evropska Unija (EU) dodelila je projekat Tehničke podrške organizacijama civilnog društva 2 (TACSO 2) Švedskom institutu za javnu upravu, u saradnji sa partnerima: Ekoris Internacional, Asocijacija za razvoj civilnog društva SMART, INTRAC, Međunarodni centar za obuku i istraživanja o OCD, Fondacija partnera za lokalni razvoj FPDL i Mreža EUCLID.

Nakon četiri godine sprovođenja projekta, TACSO je izrastao u zanimljivu paradigmu regionalnog projekta, a istovremeno je uspeo da bude jednako nacionalni kao i regionalni projekat. TACSO je u velikoj meri uspeo da odgovori na potrebe OCD u svakoj od zemalja korisnica bez ugrožavanja regionalne dimenzije, a ipak kada se bavio regionalnim inicijativama, nije zapostavljao nacionalne potrebe.

TACSO 2 će biti katalizator za izgradnju boljih kapaciteta u nacionalnim i regionalnim zajednicama organizacija civilnog društva (OCD), obezbeđujući uspešno uručenje sistema TACSO i održivog nasleđa najboljih praksi, metodologija i treninga.

Uz to, tokom TACSO 2 i znanje i iskustva najboljih praksi i umrežavanje OCD će nastaviti da se izgrađuju na različite načine, a jedan od njih je novi element projekta, program Ljudi ljudima.

“Veoma smo zadovoljni što je dobra reputacija našeg Konzorcijuma prepoznata, kao i naši konstantni uspesi u prenošenju znanja i vlasništva lokalnim vlasnicima akcija i postizanju održivosti projekta,” – izjavio je Ake Sahlin, Direktor TACSO projekta, iz Švedskog instituta za javnu upravu.

Zbog pristupa EU, Hrvatska više neće biti jedna od zemalja korisnica projekta. Umesto nje, Island će biti osma zemlja u TACSO 2, pridružujući se Albaniji, Bosni i Hercegovini, Kosovu, Bivšoj Jugoslovenskoj Republici Makedoniji, Crnoj Gori, Srbiji i Turskoj. Evropska unija je odvojila 10,59 miliona evra za TACSO 2, prepoznajući značaj uloge civilnog društva u nastavljanju demokratskih procesa u regionu.

Za više informacija, pogledajte stranicu www.tacso.org ili se obratite gđi Saneli Tunović, TACSO predstavnici za PR i komunikacije, putem mobilnog telefona: +387 61 539 535 ili imejla: sanela.tunovic@tacso.org.

Komentari

Nema komentara na ovaj članak. Zašto ne biste bili prvi i dodali svoj komentar pomoću forme dole.

Ostavite komentar

Komentarisanje je dozvoljeno samo registrovanim korisnicima. Registrujte se ili se prijavite odmah, da biste ostavili komentar.