Strateška dokumenta

 

Publikacije

 

Korisni linkovi

Obuka za organizacije civilnog društva u sklopu učešća OCD u procesu programiranja

Kancelarija za evropske integracije, uz pomoć projekta tehničke podrške PPF 5 organizuje obuku za Organizacije Civilnog Društva u sklopu učešća OCD u procesu programiranja, koja će se održati 7. februara 2014. godine u Palati Srbije, Istočni ulaz, sala 233, 2 sprat sa početkom u 9:30 časova.

Tema obuke je Priprema IPA II sektorskih dokumenata (Sector Planning Documents - SPDs).

Cilj obuke je da se predstavnicima OCD predstavi opšti okvir IPAII, faze razvoja IPA II sektorskog dokumenta i faza analize u izradi IPA II sektorskog dokumenta.

U skladu sa Indikativnim kalendarom aktivnosti koji se tiče učešća OCD u procesu programiranja IPA II u 2014. godini izrađen je nacrt dokumenta IPA 2014-2016 logika intervencije (koji je tema sastanaka sa predstavnicima SEKO konzorcijuma koji se održavaju ove nedelje), a koji sadrži predlog tema i programskog redosleda za IPA za predstojeći trogodišnji period 2014-2016. Takođe, predviđeno je da se na predstojećoj februarskoj sektorskoj radnoj grupi prezentuju prvi nacrti IPA II sektorskih dokumenata za devet identifikovanih sektora na koje će i OCD davati komentare i sugestije. S tim u vezi, ova obuka će omogućiti predstavnicima OCD da bolje razumeju suštinu i značaj Sektorskih dokumenta (Sector Planning Documents) za IPA II za period 2014-2016. godine.

Komentari

Nema komentara na ovaj članak. Zašto ne biste bili prvi i dodali svoj komentar pomoću forme dole.

Ostavite komentar

Komentarisanje je dozvoljeno samo registrovanim korisnicima. Registrujte se ili se prijavite odmah, da biste ostavili komentar.