Strateška dokumenta

 

Publikacije

 

Korisni linkovi

Konsultacije o srednjoročnom pregledu Indikativnog Strateškog dokumenta za Srbiju 2014-2020.

Evropska komisija trenutno sprovodi srednjoročnu procenu Indikativnog Strateškog dokumenta (Indicative Strategic Paper,ISP) za Srbiju 2014-2020, i poziva organizacije, članice SEKO mehanizma, da aktivno učestvuju u ovom procesu.

ISP postavlja prioritete za finansijsku pomoć koju EU pruža Srbiji tokom procesa pridruživanja i "prevodi" političke prioritete iz okvira politike proširenja u ključne oblasti u kojima je finansijska pomoć najpotrebnija.

Svrha srednjoročne procene je da pruži uvid u postignute ciljeve u okviru Instrumenta za pretpristupnu pomoć 2014 do 2020 (IPA II ), da pregleda i ažurira tekst ISP, uključujući, gde je to potrebno, prilagođavanje prioriteta i nivoa finansiranja u svetlu mogućih promena u politici proširenja, u ukupnoj situaciji u Srbiji ili u određenim politikama i strategijama koje mogu imati uticaja na potrebe finansijske pomoći kao što je navedeno u postojećem ISP.

Organizacije članice SEKO mehanizma pozvane su da svoje komentare na sadržaj ISP dostave vodećim organizacijama iz konzorcijuma. Kompletan ISP možete preuzeti ovde.

ISP izvestaj

Komentari

Nema komentara na ovaj članak. Zašto ne biste bili prvi i dodali svoj komentar pomoću forme dole.

Ostavite komentar

Komentarisanje je dozvoljeno samo registrovanim korisnicima. Registrujte se ili se prijavite odmah, da biste ostavili komentar.