Strateška dokumenta

 

Publikacije

 

Korisni linkovi

ODRŽAN SASTANAK SEKO ZA SEKTOR LJUDSKIH RESURSA I DRUŠTVENOG RAZVOJA

6. septembra 2017. – U Ministarstvu za evropske integracije održan je sastanak predstavnika SEKO za sektor razvoj ljudskih resursa i društveni razvoj (HRSD SEKO) i predstavnika ministarstava zaduženih za ovaj sektor na temu unapređenja komunikacije i razmene informacija.

Sastanak je nastavak dobre prakse održavanja redovnih sastanaka, a koji je uspostavljen u prethodne dve godine. Sastanak je imao za cilj razmenu informacija i predstavljanje budućih aktivnosti u procesu programiranja IPA 2018. Na sastanku su razmotrene i mogućnosti za kvalitetniji doprinos i uključenost SEKO-a u ove procese. Ovom prilikom se diskutovalo i o prethodnoj saradnji, primerima dobre prakse i izazovima, kao i o procesu programiranja sektorske budžetske podrške za obrazovanje. U skladu sa postignutim rezultatima, predstavnici u SEKO su se složili da je neophodno i važno održavati kvartalne sastanke radi koordinacije aktivnosti i razmene informacija.

HRSD SEKO obuhvata zapošljavanje, pitanja vezana za tržište rada, obrazovanje, socijalnu inkluziju, zdravstvo i mlade zbog čega je potrebna dodatna podrška u cilju koordinacije i razmene informacija. Ova mreža je administrirana od strane konzorcijuma koji čine: Beogradska otvorena škola, Beogradski fond za političku izuzetnost, Evropski pokret u Srbiji i Smart Kolektiv.

Ukoliko imate iskustva u nekoj od gore navedenih tema, pozivamo Vas da se aktivno uključite u rad SEKO za sektor ljudskih resursa i društvenog razvoja popunjavanjem UPITNIKA. Za sva dodatna pitanja možete nas kontaktirati na seko@bos.rs.

Komentari

Nema komentara na ovaj članak. Zašto ne biste bili prvi i dodali svoj komentar pomoću forme dole.

Ostavite komentar

Komentarisanje je dozvoljeno samo registrovanim korisnicima. Registrujte se ili se prijavite odmah, da biste ostavili komentar.