Strateška dokumenta

 

Publikacije

 

Korisni linkovi

ODRŽAN SASTANAK SEKO ZA SEKTOR LJUDSKIH RESURSA I DRUŠTVENOG RAZVOJA

6. septembra 2017. – U Ministarstvu za evropske integracije održan je sastanak predstavnika SEKO za sektor razvoj ljudskih resursa i društveni razvoj (HRSD SEKO) i predstavnika ministarstava zaduženih za ovaj sektor na temu unapređenja komunikacije i razmene informacija.

Sastanak je nastavak dobre prakse održavanja redovnih sastanaka, a koji je uspostavljen u prethodne dve godine. Sastanak je imao za cilj razmenu informacija i predstavljanje budućih aktivnosti u procesu programiranja IPA 2018. Na sastanku su razmotrene i mogućnosti za kvalitetniji doprinos i uključenost SEKO-a u ove procese. Ovom prilikom se diskutovalo i o prethodnoj saradnji, primerima dobre prakse i izazovima, kao i o procesu programiranja sektorske budžetske podrške za obrazovanje. U skladu sa postignutim rezultatima, predstavnici u SEKO su se složili da je neophodno i važno održavati kvartalne sastanke radi koordinacije aktivnosti i razmene informacija.

HRSD SEKO obuhvata zapošljavanje, pitanja vezana za tržište rada, obrazovanje, socijalnu inkluziju, zdravstvo i mlade zbog čega je potrebna dodatna podrška u cilju koordinacije i razmene informacija. Ova mreža je administrirana od strane konzorcijuma koji čine: Beogradska otvorena škola, Beogradski fond za političku izuzetnost, Evropski pokret u Srbiji i Smart Kolektiv.

Ukoliko imate iskustva u nekoj od gore navedenih tema, pozivamo Vas da se aktivno uključite u rad SEKO za sektor ljudskih resursa i društvenog razvoja popunjavanjem UPITNIKA. Za sva dodatna pitanja možete nas kontaktirati na seko@bos.rs.

Comments

No comments on this article. Why not be the first and add your own comment using the form below.

Leave comment

Commenting is restricted to registered users. Register or login now to add a comment.