Strateška dokumenta

 

Publikacije

 

Korisni linkovi

Objavljen prvi broj biltena „Vladavina prava, pravosuđe i unutrašnji poslovi“

Sektorska organizacija civilnog društva (SEKO) za vladavinu prava u okviru programa saradnje Kancelarije za evropske integracije sa OCD u oblasti planiranja razvojne pomoći (IPA) objavila je prvi broj biltena „Vladavina prava, pravosuđe i unutrašnji poslovi“. Beogradski centar za bezbednosnu politiku, Beogradski centar za ljudska prava i Grupa 484 zajedno sa 32 OCD iz Srbije čine Sektorsku organizaciju civilnog društva (SEKO) za vladavinu prava.

Bilten „Vladavina prava, pravosuđe i unutrašnji poslovi" naslednik je prethodnog biltena o pitanjima unutrašnjih poslova EU i Srbiji. Promene u novoj publikaciji SEKO za vladavinu prava ogledaju se u pokrivanju tema u okviru poštovanja principa vladavine prava, i uvođenjem nove rubrike o predlozima i aktivnostima SEKO za vladavinu prava za teme planiranja razvojne pomoći.

U prvom broju biltena saznaćete o: Evropskom informacionom sistemu krivičnih dosijea; saradnji EU i SAD u borbi protiv terorizma; realizaciji policijske akcije "AUTOMOTOR"; posledicama uvođenja „telesnih skenera“ na aerodromima; aktivnostima prikrivenih islednika u borbi protiv „zelenih“ aktivista. Nakon toga sledi analiza neodržavanja ovogodišnje Parade ponosa u Beogradu. U odeljku „SEKO: vladavina prava“ možete pronaći mišljenje OCD o razvoju policije u zajednici u Srbiji, i zbog čega je neophodno unaprediti zatvorski sistem u Srbiji. Na kraju predstavljamo istraživanje o nasilju u porodici u Indiji.

Bilten možete pročitati OVDE.

Comments

No comments on this article. Why not be the first and add your own comment using the form below.

Leave comment

Commenting is restricted to registered users. Register or login now to add a comment.