Strateška dokumenta

 

Publikacije

 

Korisni linkovi

Predstavljen projekat „Kalkulator troškova poslovanja“

U petak 25. novembra 2011. godine, u hotelu Hajat, Nacionalna alijansa za lokalni ekonomski razvoj (NALED) vodeći partner SEKO-a za konkurentnost predstavio je projekat „Kalkulator troškova poslovanja“.

„Kalkulator“ je jedinstvena online aplikacija za poređenje troškova poslovanja u lokalnim samoupravama Srbije. Ideja i inicijativa za Kalkulator potekla je iz NALED-ovog članstva, od strane privrednika koji su ukazali na probleme razumevanja i transparentnosti pojedinih lokalnih taksi i naknada.

Ovim projektom NALED je analizirao devet komunalnih usluga: usluge vodosnabdevanja, kanalisanja, iznošenja smeća i daljinskog grejanja, komunalnu taksu za isticanje firme – Firmarina, naknadu za korišćenje građevinskog zemljišta, naknadu za uređivanje građevinskog zemljišta, tržišnu vrednost nepokretnosti po m2 i „opisni“ porez na imovinu (ukoliko bi knjigovodstvena vrednost imovine bila jednaka tržišnoj vrednosti).

Na predstavljanju projekta govorili su Goran Jović, potpredsednik UO NALEDA, Gordana Delić-direktorka BTD FUND, Vlada Gajić - predsednik opštine Aranđelovac, Dragan Marjanović - predsednik Unije poslodavaca Srbije i Vera Nikolić-Dimić - rukovodilac regulatornih poslova, VIP Mobile.

Predstavljanju projekta „Kalkulator“ prisustvovale su i neke od članica OCD iz mreže SEKO za konkurentnost.

Kalkulator troškova poslovanja možete koristiti na adresi kalkulator.naled-serbia.org.

Komentari

Nema komentara na ovaj članak. Zašto ne biste bili prvi i dodali svoj komentar pomoću forme dole.

Ostavite komentar

Komentarisanje je dozvoljeno samo registrovanim korisnicima. Registrujte se ili se prijavite odmah, da biste ostavili komentar.