Strateška dokumenta

 

Publikacije

 

Korisni linkovi

Predstavljen projekat „Kalkulator troškova poslovanja“

U petak 25. novembra 2011. godine, u hotelu Hajat, Nacionalna alijansa za lokalni ekonomski razvoj (NALED) vodeći partner SEKO-a za konkurentnost predstavio je projekat „Kalkulator troškova poslovanja“.

„Kalkulator“ je jedinstvena online aplikacija za poređenje troškova poslovanja u lokalnim samoupravama Srbije. Ideja i inicijativa za Kalkulator potekla je iz NALED-ovog članstva, od strane privrednika koji su ukazali na probleme razumevanja i transparentnosti pojedinih lokalnih taksi i naknada.

Ovim projektom NALED je analizirao devet komunalnih usluga: usluge vodosnabdevanja, kanalisanja, iznošenja smeća i daljinskog grejanja, komunalnu taksu za isticanje firme – Firmarina, naknadu za korišćenje građevinskog zemljišta, naknadu za uređivanje građevinskog zemljišta, tržišnu vrednost nepokretnosti po m2 i „opisni“ porez na imovinu (ukoliko bi knjigovodstvena vrednost imovine bila jednaka tržišnoj vrednosti).

Na predstavljanju projekta govorili su Goran Jović, potpredsednik UO NALEDA, Gordana Delić-direktorka BTD FUND, Vlada Gajić - predsednik opštine Aranđelovac, Dragan Marjanović - predsednik Unije poslodavaca Srbije i Vera Nikolić-Dimić - rukovodilac regulatornih poslova, VIP Mobile.

Predstavljanju projekta „Kalkulator“ prisustvovale su i neke od članica OCD iz mreže SEKO za konkurentnost.

Kalkulator troškova poslovanja možete koristiti na adresi kalkulator.naled-serbia.org.

Comments

No comments on this article. Why not be the first and add your own comment using the form below.

Leave comment

Commenting is restricted to registered users. Register or login now to add a comment.